Editörden

Konuralp Tıp Dergisi, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı' nın yayınıdır. Dergimiz yayın hayatına ilk sayısını Ekim 2009 tarihinde yayınlayarak başlamıştır. Mart, Haziran, Ekim aylarında olmak üzere yılda üç sayı yayınlaması hedeflenen dergimizde gönderilen yazılar "peer review" yöntemiyle değerlendirilecektir. Dergimize gönderilen makaleler dergi yazım kuralları ve dil kontrolü amacıyla ön okuma sürecinden geçmektedir.  Editörlerimizin ve görevli ekibin iş yükü düşünüldüğünde zaman ve emek kaybına yol açılmaması için, yazı sahipleri dergi kurallarını dikkatli incelemekle yükümlüdür. Dergimize gönderilen makale sayısının yüksek olması, yazıların uygun bir şekilde yayımlanabilmesi için gösterilen özenin gerektirdiği sürenin yazarlar ve kullanıcılar tarafından göz önünde bulundurulması tavsiye edilir.  Yeni oluşturulan editöryel fikir birliği doğrultusunda dergimizde yayımlanacak eserlerin okunabilirliğini arttırabilmek amacı ile önümüzdeki dergi sayılarımızda bilimsel dili İngilizce olan makaleler değerlendirmeye alınacaktır. Bu bağlamda yazarların bu hususu göz önünde bulundurmaları tavsiye edilir.

Konuralp Tıp Dergisi' ne gönderilecek bilimsel yazılar, Dünya Sağlık Editörleri Kurulu'nun (http://www.icmje.org/) ("icmje_08.pdf" ICMJE Türkçe Çevirisi) Biyomedikal dergilere gönderilecek yazılarda aranan ortak kuralların güncel sürümüne uygun olmalıdır.

Konuralp Tıp Dergisi, Genel tıp alanında, birinci basamakla ilgili, klinik öncelik olarak derleme makaleleri, olgu bildirileri, resimlerle bir konu, editöre mektuplar, tıp dünyasından haberler ve gelişmeler ile temel ve klinik araştırmaları yayınlamayı hedeflemiştir. Makalelerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve yayın için başka bir dergide inceleme altında olmaması gerekir. Yayın kurallarına uygun olarak hazırlanmamış makaleler değerlendirmeye alınmayacaktır. Makaleler Online olarak akademik dergipark sistemine kayıt olunarak  gönderilmelidir. Bilimsel makalelerdeki anahtar kelimelerin Türkiye Bilim Terimleri arasından seçilmesi, bu konuda Yazarların http://www.bilimterimleri.com adresinden yararlanmaları dergimiz editörlüğü tarafından özellikle önerilmektedir.

Konuralp Tıp Dergisi  [Konuralp Medical Journal] ISSN: 1309-3878
Dergimizin SHERPA/RoMEO (http://www.sherpa.ac.uk/romeo/index.php) arşivleme politikası bulunmaktadır. Dergimiz bütün uluslararası yazarların makalelerini kabul etmektedir. Dergimizin (gelişmekte olan ülke yazarları vb için geliştirdiği) bir feragat politikası mevcuttur. 

Konuralp Tıp Dergisi  [Konuralp Medical Journal] ISSN: 1309-3878 Açık erişim bir dergi olup, tüm makalelerine herhangi bir kurumsal ücret talebi bulunmaksızın tüm kullanıcıların erişimine açıktır. Kullanıcıların, okuma, indirme, kopyalama, dağıtım, baskı, tarama ve tüm makalelerin linkine derginin basımcı ve yazarından önceden herhangi bir izin almaksızın erişimine izin verilmiştir. Bu DOAJ’ın “open access” açık erişim tanımlamasına uygundur.

Saygılarımızla,

Dr. Öğr. Üyesi Zerrin GAMSIZKAN
Editör